Privacyverklaring



Privacyverklaring Fooddrop BV

Inleiding

Dit is de privacyverklaring van Fooddrop BV. (hierna: Fooddrop). In deze verklaring verschaft Fooddrop informatie over de persoonsgegevens die worden verwerkt van betrokkenen. Fooddrop gaat zorgvuldig met uw gegevens om en zorgt ervoor dat elke verwerking voldoet aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 24-05-2018. Bij wijzigingen wordt u per e-mail of anderszins elektronisch op de hoogte gebracht.

Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing?

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle persoonsgegevens die Fooddrop verzamelt en verwerkt van betrokkenen in het kader van de aangeboden diensten het gebruik van de app en/of het bezoeken van onze websites.

Door het aanmaken van een account, afnemen van onze diensten en/of producten, en het bezoeken van onze websites geeft u toestemming aan Fooddrop om uw persoonsgegevens in overeenstemming met deze privacyverklaring verwerken.

Als u jonger bent dan 16 jaar, mag u slechts persoonsgegevens aan Fooddrop verstrekken indien één van uw ouders of een wettelijke vertegenwoordiger die deze privacyverklaring heeft gelezen ons hiervoor namens u toestemming geeft. Wij verzoeken u daarom geen gegevens aan ons te verstrekken indien u nog geen toestemming hebt gekregen.

Op onze website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacy bescherming van deze websites. We adviseren dan ook om altijd de privacy statement van de betreffende website te lezen.

Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens?

Fooddrop, gevestigd aan Sint Jansstraat 15 9712JM Groningen en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67324665 is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring.

Welke gegevens verwerken wij en voor welk doel?

Account
  • Inloggegevens (gebruikersnaam + wachtwoord)
  • Personalia
    • Naam (voornaam, voorletters, tussenvoegsel en achternaam)
  • Locatiegegevens
    • Woonadres (straat, huisnummer, postcode, plaats, land)
    • Telefoonnummer
  • E-mailadres
Verzameldoelen en bijbehorende gegevens
  • Identificatie van aangemaakte accounts en de beveiliging hiervan
    • Inloggegevens account
  • Verwerking van onze dienst
    • Woonadres
    • Naam + e-mail
  • Voor de juiste technische werking, verbetering, juiste koppeling van gegevens en het onderhoud van de App, website en/of het Systeem
    • Gegevens binnen de technische omgeving van het Systeem
    • Websitegegevens
Websites, apps en systeem

Bezoekers

  • IP-adres
  • Surf- en clickgedrag
  • Cookies (hieronder verder beschreven)
  • Algemene bezoekgegevens, zoals de meeste bezochte pagina's.
  • Gegevens contactformulier (naam, e-mailadres, mobiele telefoonnummer en inhoud bericht)

Verzameldoelen

Binnen de App, website en/of het systeem van Fooddrop)worden gebruiksstatistieken geanalyseerd. Het doel hiervan is de inrichting alsmede de beveiliging te optimaliseren voor de bezoekers en/of gebruikers. Aan de hand van deze gegevens kan Fooddrop de diensten zoveel mogelijk op de behoefte van de bezoekers en/of gebruikers afstemmen. Bezoekers en/of gebruikers worden niet individueel gevolgd bij het surf- en clickgedrag. De gegevens in het contactformulier worden gebruikt ter identificatie en om contact op te kunnen nemen met de invuller van het formulier.

Om u een goede service te kunnen bieden is het noodzakelijk dat Fooddrop bovenstaande gegevens van u heeft. De verstrekking van uw persoonsgegevens door u aan Fooddrop is een noodzakelijke voorwaarde om een overeenkomst met Fooddrop te sluiten. Wanneer u de gegevens niet verstrekt is het helaas niet mogelijk een overeenkomst met Fooddrop aan te gaan.

Cookies

Op onze websites maken wij gebruik van (functionele en analytische) cookies die door uw browser worden opgeslagen op uw apparaat, bijvoorbeeld uw computer, tablet of telefoon.

In deze cookies wordt informatie opgeslagen (zoals de instellingen van uw pc en door u aangegeven voorkeuren) om een volgend bezoek aan onze website te vergemakkelijken. Deze informatie bevat geen naam- of adresgegevens of andere persoonlijke gegevens. U kunt uw browser zo instellen dat u tijdens uw bezoek aan onze website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat u geen gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van onze website of dat u geen toegang heeft tot onderdelen van onze website. Fooddrop maakt geen gebruik van speciale software of cookies om de identiteit of het gedrag van de individuele bezoeker te achterhalen.

Fooddrop maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe effectief onze Adwords-Advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn en hoe bezoekers onze website gebruiken. De informatie die hiervoor wordt verkregen waartoe het IP-adres behoort, wordt overgebracht naar Google. Deze gegevens worden door Google opgeslagen op servers die in de Verenigde Staten staan. Om hier meer informatie over in te winnen kunt u het privacybeleid van Google nalezen en hiernaast het specifieke privacybeleid van Google Analytics. Fooddrop heeft Google Analytics ingesteld aan de hand van de instructies van de Autoriteit Persoonsgegevens. Hierdoor is de invloed op de privacy van onze bezoekers minimaal.

De informatie wordt door Google gebruikt om rapporten over de website aan Fooddrop te kunnen verstrekken, om te bekijken hoe de website gebruikt wordt en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Deze informatie kan door Google verschaft worden aan derden voor zover derden de informatie namens Google verwerken of wanneer Google wettelijk verplicht is tot informatieverschaffing. Fooddrop heeft hier geen enkele invloed op. Fooddrop heeft Google geen toestemming gegeven om de verkregen analytics informatie voor andere diensten van Google te gebruiken.

Met uw toestemming plaatsen wij “tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken wij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw online gedrag. Nogmaals, dit profiel is niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Hoe lang bewaren wij uw gegevens voor deze doelen?

Fooddrop bewaart de gegevens totdat betrokkenen het desbetreffende account afmeld en/of verwijderd. Betrokkenen kunnen op ieder gewenst moment verzoeken hun Account verwijderen of de gegevens binnen het account wijzigen.

Uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan redelijkerwijs noodzakelijk gezien de doeleinden waarvoor de gegevens zijn verzameld. Om onze diensten zo goed mogelijk aan te kunnen bieden, slaan we de gegevens die worden ingevuld op. Afhankelijk van het doel waarvoor de gegevens worden opgeslagen bepalen wij de periode waarvoor de gegevens worden opgeslagen. In principe worden de wettelijke termijnen voor het bewaren van gegevens gehanteerd. De maximale periode dat gegevens worden bewaard is tien jaar. Hoe lang we gegevens opslaan bepalen we aan de hand van de volgende criteria: welk soort gegevens Fooddrop opslaat en/of Fooddrop heeft de gegevens nodig voor het verbeten van haar diensten en/of Fooddrop heeft de gegevens nodig als statistische gegevens.

Fooddrop kan ervoor kiezen om bepaalde persoonsgegevens niet (direct) te verwijderen indien dit gezien wettelijke bewaartermijnen van Fooddrop verplicht is, en het bewaren van deze gegevens geen onevenredige inbreuk maakt op uw privacy.

Welke partijen hebben toegang tot welke gegevens?

Het is mogelijk dat Fooddrop bij het uitvoeren van zijn diensten bepaalde persoonsgegevens deelt met derde partijen als dit redelijkerwijs noodzakelijk is. Deze partijen zijn:

  • Alle aangesloten restaurants
    • Toegang tot naam van klant die een bestelling bij desbetreffend restaurant plaatst.
  • Go Develop onderhoud website, app, systeem
    • Toegang tot website en database.
    • Go Develop is verantwoordelijk voor bedrijfsactiviteiten waarbij gegevens worden verwerkt, zij doen dit in de hoedanigheid van verwerker.
  • Fooddrop garandeert dat de vereiste technische en organisatorische maatregelen zijn getroffen om te verzekeren dat uw gegevens uitsluitend voor bovenstaande doeleinden worden verwerkt.

    Met de (externe) partijen die toegang hebben tot persoonsgegevens worden (voor zover mogelijk) de gegevens geanonimiseerd en worden er aparte overeenkomsten gesloten ter waarborging van geheimhouding en rechtmatige omgang met persoonsgegevens.

    Wij zullen de persoonsgegevens nooit zonder toestemming verkopen, verspreiden of leasen aan derden die als doel hebben de gegevens te gebruiken voor direct marketing. Uitsluitend indien Fooddrop hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties. Foodddrop zal in dergelijke gevallen passende maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om te waarborgen dat uw gegevens zo goed mogelijk worden beschermd.

    Hoe beveiligen wij uw gegevens?

    Fooddrop gaat uiterst zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij hebben verschillende passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of onrechtmatig gebruik, die gezien de daarmee gemoeide kosten en de aard van de persoonsgegevens redelijk zijn. Zo beveiligen wij onze systemen en applicaties volgens de geldende standaarden voor informatiebeveiliging, zoals de HTTPS verbinding.

    Doorgifte buiten de EU

    Uw persoonsgegevens kunnen NIET worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Economische Ruimte. Fooddrop zal bij doorgifte van uw persoonsgegevensbuiten de Europese Economische Ruimte passende maatregelen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om adequate bescherming van uw persoonsgegevens te waarborgen.

    Vragen en verzoeken om inzage, correctie en verwijdering

    Een Account kan door de betrokkene op ieder gewenst moment worden opgezegd. Binnen het Account kunnen betrokkenen tevens de door hun opgegeven informatie wijzigen. Indien u bent aangemeld voor een nieuwsbrief bevat elke nieuwsbrief instructies om u hiervoor af te melden.

    U mag ons te allen tijde inzage verzoeken in uw persoonsgegevens. Ook kunt u ons verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen indien deze onjuist, onvolledig of irrelevant zijn, of anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. U heeft het recht bezwaar te maken de verwerking van uw persoonsgegevens. Heeft u toestemming gegeven voor de verwerking van persoonsgegevens dan heeft u het recht deze toestemming in te trekken. Ook heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

    Als u klachten heeft over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan, laat ons dit dan weten, zodat wij hier mee aan de slag kunnen. U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

    Vragen, bezwaren, verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van persoonsgegevens kunnen worden verstuurd naar:

    Fooddrop
    Sint Jansstraat 15
    9712JM
    Groningen
    info@fooddrop.nl
    085 01 60 466

Klantenservice

Heb je vragen over jouw bestelling? We helpen je graag.

info@fooddrop.nl
085 01 60 466
Adres Sint Jansstraat 15
9712JM Groningen
IBAN NL53 RABO 0314 2515 53
BIC RABONL2U
KvK 67324665
BTW NL856932358B01

Voor Restaurants

Wil je weten wat FoodDrop voor jouw restaurant kan betekenen? Neem dan contact met ons op door een e-mail met jouw vraag naar info@fooddrop.nl te sturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.